Hestra Adventure Race 2010

Årets första svenska cupentävling närmade sig och det såg länge ut som att FJS inte skulle komma till start. Med skador, jobbresor och barn på G blev det svårt att få ihop ett lag. Men med några dagar kvar till start blev det klart, Emil kom till start ihop med John Andén. John är en erfaren multisportare som under många år tillhört de bästa inom svensk multisport så chanserna var goda för ett lyckat race.Tävlingen började med 3 kortare sträckor, löpning, paddling och cykling, som averkades på 70min. Tempot var som vanligt högt i starten och fältet splittrades upp. Redan på första sträckan bildades det en tätgrupp på 6-7 lag. Väl ut på paddlingen drev vi upp tempot och kunde sedan gå ut på cyklingen ensamma i täten. Väl ute på cyklingen slängde vi några blickar bakåt och såg att det var tre jagande lag inom synhåll. Det fanns ingen anledning för oss att försöka utöka ledningen på denna sträckan så vi tog vår chans att få i oss lite extra mat och vätska för att vara väl förbereda inför den långa orienteringssträckan. Efter bara några minuter var de tre jagande lagen ifatt.

Tätgruppen bestod nu av, FJS, Team Explore, Sweco och Herkules. Lagen följdes åt på cyklingen och gick ut tillsammans på löpningen. Väl ute på löpningen höll gruppen ihop mer eller mindre genom hela sträckan. Team Explore tappade några hundra meter ganska tidigt och låg och lurade med ett jämnt avstånd hela sträckan. Om de tappade för att de inte orkade hänga med eller om det var av taktiska själ låter jag vara osagt. När det bara var två kontroller kvar innan paddlingen bommade de övriga tätlagen lite och vi fick en lucka och kunde gå ut på paddlingen i ensam ledning.

Början på paddlingen har nog satt sina spår i både nya fina kajaker och i minnet på många. Första delen gick i en krokig Nissan där det var gott om nedfallna träd och bäverbon som skulle passeras. Ingen skönpaddling direkt. Oftast fick det gå på vinst eller förlust om kajaken skulle komma över träden, gick det inte komma över var det bara att hoppa i vattnet, skicka över kajaken och sen klättra över. Efter halva paddelsträckan tappade vi lite fart och några lag passerade.När vi gick ut på sista cyklingen som var beräknad till 80min började vi ta upp kampen om placeringarna. Tyvärr var avståndet upp för stort för att vi skulle hinna ifatt. Vi är ändå mycket nöjda efter en väl genomförd tävling.

Resultat: 1:a Team Explore, 2: Herkules 3: FJS 4: Sweco

/Emil